Normal_fietsen_studentenstad_studenten

Aan het eind van de zomervakantie beginnen de introductieweken voor eerstejaars studenten. In Rotterdam wordt de Eurekaweek georganiseerd, in Maastricht kunnen studenten deelnemen aan INKOM 2019. In Groningen is de KEI-week begonnen en Tilburg heeft de TOP Week. Ook de binnenstad van Leiden wordt deze week overspoeld door studenten tijdens de El Cidweek. Dit meldt Omroep West.

De El Cid-week (Enige Leidse Commissie Introductie Dagen) is de gezamenlijke introductieweek van de Universiteit en Hogeschool Leiden en bestaat dit jaar 50 jaar. Meer dan 3.600 eerstejaars zijn naar Leiden gekomen om te worden rondgeleid door de stad en de faculteit en om alvast hun studiegenoten te leren kennen. Speciaal voor deze jubileumeditie heeft de organisatie een bijpassend thema gekozen: Gouden koers.
 
Tijdens de El Cid-week worden er allerlei leuke evenementen georganiseerd met aan het einde een afsluitend festival. De introductieorganisatie hanteert een ‘normaal’ alcoholbeleid: studenten onder de 18 krijgen een bandje om hun pols om aan te geven dat zij nog geen alcohol mogen drinken. Studenten ouder dan 18 kunnen wel drinken. Elke groep tijdens de introductieweek krijgt een mentor die een speciale opleiding heeft gevolgd, onder meer om met deze situaties om te gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids