Logo_logo_fonds_cultuurparticipatie1

Wie verdient dit jaar de Gouden C? Dit jaar reikt het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de 6e keer de Gouden C uit aan het project dat "iedereen mee moet maken". Met deze prijs zet de organisatie één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Dit jaar oordeelt voor het eerst de vakjury niet alleen over de winnaar maar kan het publiek daarnaast stemmen op hun favoriet. Stemmen kan tot 28 juni. Dit meldt het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Voor de prijs komen alle in 2016 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De projecten worden door de vakjury beoordeeld op innovatie, impact en inspiratie. De stem en motivatie van het publiek is hierbij een belangrijk onderdeel.

De winnaar van de Gouden C wordt bekend gemaakt tijdens de finale van de Kunstbende op 1 juli in de Westergasfabriek te Amsterdam. Deze ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van  1000,-  euro.

De vijf genomineerden voor de Gouden C zijn deze keer de projecten 'Thuis in Hoogeveen' van Loods 13 waarbij Syrische vluchtelingen hun verhaal vertellen in een theatervoorstelling, het ontwikkeltraject van Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen, het dorpsproject Grutte Pier fan Kimswert van PeerGrouP waarbij de 16e eeuwse Friese held Grutte Pier opnieuw tot leven komt, de kunstzinnige vakantieweek Kinderen aan Zee van Artiance waarbij kinderen, kunstenaars, technici, leerkrachten en welzijnsmedewerkers een week samen werken aan een kunstproject en de app MO Adventure van het Metropole Orkest waarmee het repertoire van toegankelijk wordt voor andere harmonie-, fanfare- en brassorkesten.

Lees meer over de vijf genomineerden en stem via www.cultuurparticipatie.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids