Logo_imc_weekendschool_logo

Innofest, de organisatie voor innovatie-festivals en living labs, en IMC Weekendschool vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2017. In november nemen zij het in Tallinn (Estland) op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Dit meldt Rijksoverheid.

Tijdens De Week van de Ondernemer was op 11 mei de Nederlandse voorronde van deze Europese Awards. Vijf projecten pitchten hun initiatief voor de jury en ruim 300 mkb-ondernemers in de zaal. Naast deze winnaars is Day for Change winnaar van de publieksprijs.

De jury was lovend over IMC Weekendschool omdat IMC al op eigen initiatief is begonnen om hun inspirerende opzet binnen Nederland en in Europa uit te rollen. IMC Weekendschool is een non-profitorganisatie die scholieren van 12 tot 14 jaar uit achterstandswijken door heel Nederland gedurende drie jaar aanvullend onderwijs geeft op zondag. Op de weekendschool kunnen de leerlingen een beeld krijgen van verschillende beroepen, waar ze normaal niet zo snel mee in aanraking komen. Op de school wordt gewerkt met gastdocenten uit de betreffende beroepen en bezoeken aan bedrijven.

Met de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) stimuleert de Europese Commissie innovatie. Sinds 2006 worden  ieder  jaar succesvolle voorbeelden van goed ondernemerschap beloont met een award. De voorbeelden komen voort uit lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, scholen en publiek-private samenwerkingsverbanden, want daar stimuleert men  ondernemerschap met creatieve en inspirerende projecten.   

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids