Normal_20190910_imc_basis_gongslag_euronext_-_2

IMC Basis, het lesprogramma dat Stichting IMC Weekendschool heeft ontwikkeld voor het basisonderwijs, is in korte tijd gegroeid van vier naar vierendertig locaties. Om dit te vieren en de start van het nieuwe schooljaar in te luiden, werd de gongslag van Euronext vandaag verzorgd door een aantal leerlingen van OBS De Springstok die het IMC Basis programma volgen. Dit meldt IMC Weekendschool.

Op steeds meer basisscholen door heel Nederland, in wijken waar het dat hardst nodig is, worden leerlingen van groep zeven en acht voorbereid op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: gemotiveerde keuzes maken voor de toekomst. De leerlingen krijgen twee jaar lang, drie uur per week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten (vrijwilligers), waarbij ze vakgebieden als journalistiek, recht, geneeskunde, ondernemen of ict verkennen. Op die manier ontdekken en ervaren de leerlingen waar hun interesses en talenten liggen. 
 
IMC Basis heeft de ambitie om dit jaar een vervolg te geven aan de explosieve groei van de afgelopen jaren, door het totaal aantal locaties op te schalen naar vijftig scholen, in gemeenten door het hele land. Afgestemd op de bevindingen van tussentijds (academisch) onderzoek naar de resultaten van dit lesprogramma, hoopt IMC Basis uiteindelijk een integraal onderdeel van landelijk basisonderwijs te gaan vormen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids