Normal_hotel_personeel

Leerlingen van het IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost brachten voor het vak Horeca een bezoek aan verschillende hotel in Amsterdam. Het doel was om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen en met de verschillende stijlen in hotels. De leerlingen bezochten het Lloyd Hotel, Hampton Hotel en Campanile Hotel. Dat meldt Misset Horeca.

De leerlingen gingen niet alleen kijken in de hotels, ze gingen er ook zelf aan de slag. Zo stonden ze gasten te woord achter de receptie, bereidden ze een lunch in de keuken en maakten ze de kamers schoon. De leerlingen spraken ook met verschillende personeelsleden om zo een beeld te vormen met hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien. De leerlingen waren vooral onder de indruk van het verhaal van Pamela, nu ontbijtsupervisor, maar acht jaar geleden begonnen als ontbijthulp.

IMC Weekendschool is een non-profitorganisatie die scholieren van 12 tot 14 jaar uit achterstandswijken door heel Nederland gedurende drie jaar aanvullend onderwijs geeft op zondag. Op de weekendschool kunnen de leerlingen een beeld krijgen van verschillende beroepen, waar ze normaal niet zo snel mee in aanraking komen. Op de school wordt gewerkt met gastdocenten uit de betreffende beroepen en bezoeken aan bedrijven. 

© Nationale Onderwijsgids