Normal_inholland_hogeschool_3

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart gaat minister Bussemaker bij Hogeschool Inholland Delft in gesprek met studenten over het belang van onderwijs voor die ene droombaan.  Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz leidt het gesprek. Dit meldt Inholland.

Studenten kunnen in gesprek met de minister over de rol en het belang van onderwijs voor emancipatie en  de economische zelfstandigheid van vrouwen. Waarom doen vrouwen het al jaren beter in het onderwijs dan mannen? En waarom wordt deze voorsprong niet verzilverd op de arbeidsmarkt? Maar ook de nieuwe ov-kaart voor studenten en ‘hoe word ik minister van Onderwijs’ is bespreekbaar. Tijdens het gesprek kunnen studenten aangeven hoe zij hun toekomst zien en wat daar voor nodig is.

De Internationale Vrouwendag is de aanleiding om dit gesprek aan te gaan. Het is een dag om stil te staan bij (de strijd om) de rechten van vrouwen. De emancipatiedoelen in Nederland richten zich op de economische zelfstandigheid van vrouwen. Onderwijs is op meerdere fronten een belangrijk middel voor emancipatie: het biedt betere kansen op werk en het helpt ook in het persoonlijk en cultureel ontwikkelen. De keuze van de opleiding is daarbij ook belangrijk. Bij Inholland Delft leveren de technische, agrarische en foodopleidingen een bijdrage aan deze ontwikkelingen.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat steeds meer jonge vrouwen hoger onderwijs afronden. Inholland lijkt in die trend mee te gaan, al verschilt dit per locatie. Van de studenten is 58 procent vrouw, al studeren er bij Inholland Delft minder vrouwen dan mannen (30-70). In Delft trekt met name de opleiding Luchtvaartechnologie mannen aan. De opleidingen Dier- en Veehouderij en Food Commerce & Technology trekken meer vrouwen aan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via inholland.nl/gesprekmetbussemaker. Let op: vol is vol. Indien het auditorium vol is, is de bijeenkomst te volgen via een livestream op de begane grond.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids