Normal_lezend-meisje

Het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school bestaat vijf jaar. Het lustrum werd onlangs al gevierd op een speciale bijeenkomst voor leesconsulenten en onderwijsprofessionals. Op de NOT-beurs wordt het feestje nog eens dunnetjes overgedaan. Dit meldt NOT.

Bibliotheek op school is een leesbevorderingsprogramma in samenwerking met het onderwijs. Uit onderzoek van onder meer pedagoog Thijs Nielen blijkt dat een goed aanbod van boeken op school kinderen aanzet tot lezen. Het leesplezier bevordert ook de leesvaardigheid wat blijkt uit hogere Cito-scores voor begrijpend lezen.

Bibliotheek op school is onderdeel van Kunst van Lezen, het leesbevorderingsprogramma van het ministerie van Onderwijs. Inmiddels doen zo'n 2500 basisscholen in Nederland mee. Het project bereikt daarmee ruim een derde van alle basisschoolleerlingen: 555 duizend van de in totaal bijna 1,5 miljoen leerlingen.

De Bibliotheek op school is op de NOT 2017 te vinden bij stand c120 in hal 9. Speciaal voor het jubileum is een magazine uitgebracht voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarbij ouders als onmisbare partner in het programma centraal staan.

De NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux op het gebied van kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De beurs wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8!

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids