Normal_opvang__kleuren__waskrijt__kind

Op dinsdag 14 februari 2017 wordt in Utrecht de seminar 'Succesvolle bso voor 8+' georganiseerd. Wat maakt een bso aantrekkelijk voor kinderen vanaf 9 jaar zodat ze er graag willen blijven en er niet voor kiezen om naar huis te gaan? Wat is belangrijk in de vrijetijdsbesteding van kinderen in deze leeftijdsgroep? Deze seminar geeft het antwoord. Dat meldt Childcare International.

Tijdens het seminar worden succesvolle ervaringen uit binnen- en buitenland gepresenteerd, bijvoorbeeld de Maria Fritidsklubb in Stockholm waar meet dan 80 procent van de 10-jarigen naar de bso gaat terwijl bij andere scholen dit 25 procent is. Wat is de sleutel tot hun succes? Veel kinderen haken af als zij een jaar of 8, 9 of ouder zijn. Om verschillende redenen komen ze minder graag en kiezen ze ervoor om van de bso af te gaan. Tijdens het seminar gaat een expert in op de vraag wat belangrijk is in de vrijetijdsbesteding van kinderen in deze leeftijd.

Het seminar is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met de opvang en ontwikkeling van kinderen vanaf 9 jaar, managers uit de kinderopvang, ikc's en brede scholen en pedagogen en staffunctionarissen. De kosten voor deelname zijn 147,50 euro inclusief lunch. Op www.childcareinternational.nl is meer informatie over het seminar te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids