Normal_leraar__docent__juf__onderwijzer__vraag__aardrijkskunde

Alle medewerkers van de 17 Amersfoortse basisscholen en het bestuursbureau van de Stichting voor KPOA e.o. gaan op 7 november gezamenlijk op pad naar organisaties buiten de onderwijssector om te ervaren hoe deze omgaan met diverse maatschappelijke vraagstukken. Wat is hiervan leren voor het onderwijs in de Amersfoortse scholen? Dat meldt Stichting voor KPOA.

Hoe gaat de KNRM om met veiligheid, hoe werkt Unilever aan innovatie, hoe scout AZ of het nationaal jeugdorkest jong talent, hoe gaat Randstad om met mobiliteit, hoe gaat de verslavingszorg om met drop-outs, hoe leer je in de politieacademie omgaan met agressie en geweld, hoe denkt de Tweede Kamer met onderwijsbeleid maatschappelijke vraagstukken op te lossen, hoe speelt een integraal kind centrum in op vragen van ouders en kinderen? 

Vanuit deze gezamenlijke ervaring is het de bedoeling om met elkaar de koers van onze scholen uitwerken. Welke maatschappelijke invloeden komen de basisschool binnen en wat vraagt dat de komende jaren van onze leerkrachten en schoolleiders? Op 1 augustus 2018 wil KPOA zo een nieuwe weg inslaan die door en met professionals is ontwikkeld en inspeelt op de veranderende samenleving.

Door: Nationale Onderwijsgids