Normal_computer__studeren__werken__student__digitaal

Onlangs is de vierde Massive Open Online Course (MOOC) van de Erasmus Universiteit Rotterdam live gegaan op Coursera: 'Deception Detox – how solid science can help you save the world!' De MOOC bevat input van verschillende internationale topwetenschappers. Dat meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

In de MOOC ontdekken deelnemers hoe belangrijke concepten in de statistiek en wetenschappelijke methodes ons kunnen helpen onderscheid te maken tussen waarheid en fictie. En ook: hoe we kunnen zorgen dat we meer positieve invloed hebben op de wereld.

De MOOC is gemaakt door Impact Centre Erasmus en Erasmus University College en bevat input van verschillende internationale top wetenschappers, zoals Behavioral Economist Dan Ariely (die een eredoctoraat krijgt tijdens de komende Dies Natalis), filosoof Peter Singer en happiness researcher Elizabeth Dunn.

Op dit moment staan er drie MOOCs van de EUR live op Coursera: Econometrics, Innovation Managementen Serious Gaming. Met de ontwikkeling van MOOCs wil de Erasmus Universiteit haar onderwijs internationaal op de kaart zetten. Hierdoor kunnen deelnemers van over de hele wereld gratis deelnemen aan het onderwijs van de EUR. Daarnaast is het de ambitie van de universiteit om de MOOCs te gebruiken om het campus-based onderwijs verder te versterken. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids