Normal_fietsbel

Om ervoor te zorgen dat ook senioren veilig kunnen blijven fietsen en autorijden, verzorgt de gemeente Amersfoort in augustus cursussen verkeersveiligheid voor Amersfoortse senioren. Het gaat om fietsinformatiedagen (voor fietsers/e-bikers) en een verkeersveiligheidscursus voor fietsers en automobilisten. Dit meldt de gemeente Amersfoort.

Bij de Verkeersveiligheidscursus zijn zowel fietsers als automobilisten welkom. Zij krijgen informatie over verkeersregels en –inzicht. Verder is er een gymles en kunnen fietsende senioren hun fiets/e-bike laten controleren en verschillende typen e-bikes uitproberen. Voor de automobilisten is er een verkeersquiz. Het tweede dagdeel is er voor de autorijdende senioren de mogelijkheid van een praktisch rijtest.
Fietsers
 
Voor de fietsende senioren bestaat het tweede dagdeel uit een theoretisch gedeelte, een parcours waarop de fietsvaardigheid getest wordt en een korte groepsfietstocht door Amersfoort en omgeving. Tot slot wordt teruggeblikt op de cursus en ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat en een uitgebreide informatiemap. Omdat veel automobilisten ook fietsers zijn,is het natuurlijk ook mogelijk om aan alle onderdelen mee te doen.
 
De Fietsinformatieochtend en -middag hebben een programma dat lijkt op het tweede deel van de Verkeersveiligheidscursus voor fietsers / e-bikers.
 
Aanmelden kan via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl. Deelname aan de cursus is gratis, de rijtest kost 41 euro.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids