Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Op 6 en 7 juni organiseert BOinK samen met de gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam en Childcare International en gesteund door Het Kinderopvangfonds 'The Childhood Education en City Politics Conference' in Amsterdam. Een tweedaags programma met internationale gastsprekers over onderwerpen als tweetaligheid, de groeiende kloof binnen steden tussen kansrijke en kansarme kinderen, hoe steden kindvriendelijk in te richten en taalachterstand in combinatie met voorschoolse educatie en integratie. Dat meldt BOinK.

17 procent van de Nederlandse kinderen heeft te maken met sociale uitsluiting en armoede. Binnen steden dreigt de kloof tussen verschillende groepen kinderen groter te worden. Veel grote en kleine gemeenten hebben te maken met vluchtelingenkinderen die zo snel mogelijk naar school moeten en een nieuwe taal moeten leren. Veel gemeenten zetten in op voorzieningen voor alle jonge kinderen teneinde segregatie en het ontstaan van de kloof tussen arm en rijk tegengaan. Dat zijn de grote uitdagingen waarmee professionals, beleidsmakers, politici en ambtenaren worden geconfronteerd.

De conferentie is bedoeld voor professionals en beleidsmedewerkers uit de kinderopvang, het onderwijs en lokaal en landelijk bestuur. Ook andere professionals op het gebied van het jonge kind zijn welkom. Deelname kost 195 euro voor het volledige programma van twee dagen. Meer informatie is op www.eu2016childandcity.nl te vinden.

© Nationale Onderwijsgids