Normal_computer__internet__kinderen__digitaal

In september 2016 wordt de laatste serie Leerlabs aangeboden. Deze Leerlabs gaan over gepersonaliseerd leren met behulp van ICT.  Tot en met 17 juni kunnen scholen zich inschrijven. Dit meldt de VO-raad.

Leerlabs is bedoeld om scholen een kans te bieden samen te werken aan vraagstukken rondom het gepersonaliseerd leren van leerlingen, met name op het gebied van ICT en digitaal lesmateriaal. Door samen te werken kan er kennisuitwisseling plaatsvinden en leert men van elkaars aanpak op het gebied van gepersonaliseerd leren. De nieuwe inzichten kunnen dan binnen de eigen school worden toegepast. Leerlabs gebeurt onder begeleiding van uitvoerder Leerling 2020 in het kader van het Doorbraakproject Onderwijs en ICT. Dit programma van het ministerie van Economische zaken en het ministerie van Onderwijs wil scholen in 2017 beter in staat stellen met ICT en digitaal lesmateriaal te werken, zodat leerlingen het maximale uit hun talenten kunnen halen. 
 
Op de site van Leerling2020 kunnen scholen zich inschrijven voor de Leerlabs. Deze serie biedt plaats voor 10 Leerlabs en is de derde en laatste serie. Aan de eerste serie met 10 Leerlabs nemen 60 scholen deel. De tweede serie bestaat uit 12 Leerlabs en 82 scholen. De resultaten die uit deze Leerlabs voortkomen, worden geplaatst op lde website van Leerling2020.
 
© Nationale Onderwijsgids