Normal_werk__arbeidsmarkt__zzp_er__vacatures__werken__vrouw__laptop

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) gaat starten met het geven van webinars. Voor VNN is een webinar een laagdrempelige manier om de feiten over en het omgaan met alcohol, drugs en verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De eerste webinar is donderdag 31 maart om 20.00 uur met als onderwerp 'Hoe herken ik drugsgebruik?'. De webinar is bestemd voor een brede doelgroep; van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners. Dat meldt VNN.

Op de webinar van 31 maart komen de deelnemers in 45 minuten meer te weten over de ins en outs van drugsgebruik, hoe je drugsgebruik kunt signaleren én hoe je het bespreekbaar kunt maken. VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium verslavingsproblematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen. Medewerkers van Voorlichting & Preventie van VNN presenteren de webinar. Tijdens de webinar worden verschillende foto’s en filmpjes van drugs getoond. Tevens kunnen mensen vragen stellen die zoveel mogelijk direct worden beantwoord via de chatfunctie.

Aanmelden kan via deze link: www.vnn.nl/webinar Deelname is gratis. Mensen hoeven zich alleen met naam (desgewenst anoniem) en een bestaand e-mailadres aan te melden. Kort vooraf aan de uitzending ontvangen de deelnemers een link in hun mailbox en vervolgens kunnen ze de webinar op het geplande tijdstip vanachter hun eigen computer volgen.

Donderdagavond 9 juni vindt de tweede webinar plaats. Het thema luidt dan: 'Is verslaving een ziekte?' Na de zomer organiseert VNN een derde webinar met als onderwerp 'Omgaan met het drankprobleem van de ander'. Op www.vnn.nl/webinar verschijnt te zijner tijd meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids