Normal_aa_education_toscano_kids_class

Het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum in Amsterdam organiseren op woensdag 18 november een studiedag voor leraren in het basisonderwijs. De studiedag 'Kunstkijken in de klas: hoe doe je dat?' gaat in op de leereffecten van het kijken naar kunst voor kinderen en biedt docenten praktische tips. Dit meldt het Stedelijk Museum.

'Kunstkijken in de klas' heeft als uitgangspunt dat het kijken naar kunst verrijkend is voor de ontwikkeling van kinderen. Elk kind kijkt weer op een andere manier naar kunst en al deze verschillende invalshoeken maken gezamenlijke kunstbeschouwing een waardevolle ervaring. Na een theoretisch gedeelte over de leereffecten van kunstbeschouwing gaan de deelnemers aan de studiedag zelf aan de slag. Met speciaal opgeleide museumdocenten gaan de leraren zelf oefenen met kunstwerken in het museum. Ook geven de museumdocenten praktische handvatten hoe leerkrachten de kunstlessen vorm kunnen geven in de klas.

De studiedag vindt plaats op woensdag 18 november van 9.30 tot 17.30 uur. Deelname kost 30,- euro per persoon, aanmelden via de website van het Rijksmuseum.

© Nationale Onderwijsgids