Normal_fotopersberichtmodernsteleeromgevingvannederland

Hogeschool NTI is het nieuwe studiejaar gestart met een nieuwe online leeromgeving. De leeromgeving is onderdeel geworden van het leren zelf: de student wordt in een 'leerpad' stap voor stap door de studiestof geleid. Van negen bacheloropleidingen van Hogeschool NTI starten de eerstejaars nu met de nieuwe online leeromgeving. Stap voor stap zullen ook andere opleidingen met deze leeromgeving gaan werken. Dit meldt NTI.

De nieuwe leeromgeving van Hogeschool NTI combineert introductievideo's en kennisclips van docenten met uitgebreide oefenmogelijkheden. Zo maakt de student in het leerpad gebruik van E-modules, waarin er met cases wordt geoefend, en de Memotrainer, waarmee de student zich via meerkeuzevragen voorbereid op een tentamen, en proeftentamens. Bij al deze oefenmogelijkheden wordt er afhankelijk van de antwoorden feedback gegeven. De Memotrainer is ook als app te downloaden, zodat de student zelfs onderweg zijn tijd kan gebruiken voor de studie. Veel modules kennen het webinar als stap in het leerpad. De student volgt dan online en live een les, waarbij hij via de chatfunctie vragen kan stellen aan de docent. De offline onderdelen van het leerpad zijn bijvoorbeeld het bestuderen van vakliteratuur en het bijwonen van praktijkbijeenkomsten om samenwerkend te leren en om vaardigheden te oefenen.

De volgende bacheloropleidingen werken nu vanaf jaar 1 met de nieuwe online leeromgeving: 

Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, HBO Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Commerciële Economie, Small Business & Retailmanagement en Bedrijfseconomie.

© Nationale Onderwijsgids