Normal_aa_education_toscano_kids_class

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) organiseert op 24 augustus een debatavond over de toekomst van de kunsteducatie in het Nederlandse onderwijs. Hoogleraar Kunstwetenschappen Barend van Heusden gaat in gesprek met beeldend kunstenaar Barbara Visser en andere leden van de KNAW, zo meldt de wetenschapsacademie.

Professor Van Heusden van de Rijksuniversiteit Groningen is de samensteller van de bundel Arts Education Beyond Art; Teaching Art in Times of Change, dat op deze avond gepresenteerd zal worden. De bundel bevat essays van wetenschappers en kunstenaars met analyses en ideeën voor een nieuwe benadering van kunst in het onderwijs. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de waarde van kunst als maatschappelijke kracht en hoe het primair en voortgezet onderwijs beter op de veranderingen in de kunst kunnen aansluiten.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer Uitgeverij Valiz, het Mondriaan Fonds, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de Rijksuniversiteit Groningen. Het debat vindt plaats in De Balie in Amsterdam van 20.30 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis maar reserveren is wel verplicht. Dit kan via rsvp@valiz.nl onder vermelding van 'Kunstonderwijs, naam en aantal te reserveren plaatsen.

© Nationale Onderwijsgids