Normal_docent2345

Via een landelijke peiling die is ingevuld door bijna 800 leraren, is een manifest over de rol van de docent bij curriculumontwikkeling opgesteld. Met dit manifest wordt de stem en mening van docenten in kaart gebracht. De resultaten van de peiling en het manifest worden op 26 augustus tussen 19.30 en 21.30 besproken in De Balie in Amsterdam. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

Curricula in het funderend onderwijs zijn de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Staatssecretaris Dekker wil een breed maatschappelijk dialoog over wat leerlingen in 2032 moeten kennen en kunnen om goed in de samenleving mee te kunnen draaien. Hiervoor is de landelijke peiling gestart. Op basis van de peiling heeft een groep van 20 docenten uit het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs het manifest opgesteld.

Bijwonen van het debat is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar leraar2032@onderwijscooperatie.nl. Bij de aanmeldingen wordt rekening gehouden met een goede verdeling van docenten van de onderwijsniveaus. 

© Nationale Onderwijsgids