Normal_kinderen_wetenschap

In de week van maandag 6 juli tot en met donderdag 9 juli organiseert het Knooppunt Techniek van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met Zwaartepunt Energie een Summerschool Junior voor nieuwsgierige kinderen van 10 tot en met 15 jaar. Er kunnen maximaal veertig kinderen meedoen. Dat meldt Hanzehogeschool Groningen.

De Summerschool Junior is bestemd voor kinderen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn, ongeacht het niveau. Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag met wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei interessante onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld: hoe programmeer je een robot zodat hij een eenvoudige opdracht uitvoert? Of: hoe ontwerp je iets voor de 3D-printer? Workshops worden onder andere verzorgd door docenten van het instituut voor Life Science & Technology, het instituut voor Engineering, EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de faculteit Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

De kosten voor deelname bedragen 100 euro voor minima (in de stad Groningen houders van een Stadjerspas) is een korting mogelijk van 40 euro. De dagen duren van 09:30 uur tot 16:15 uur en zijn onderverdeeld in een workshop in de ochtend (10:00 tot 12:30 uur) en een workshop in de middag (13:30 tot 16:00 uur). Tijdens de lunch (zelf meenemen) vindt er op woensdag een sport en spel activiteit plaats bij het Instituut voor Sportstudies. De kinderen worden de hele dag, van en naar de workshops, begeleid en ondersteund door studenten.Door een e-mail te sturen naar summerschooljunior@org.hanze.nl kunt u zich opgeven.

© Nationale Onderwijsgids