Groningen zet in op digitale vaardigheden met Digitale Academie

Het Nationaal Programma Groningen heeft het project Digitale Academie Noord-Nederland gehonoreerd. De provincie en gemeente Groningen zien het belang van digitalisering en willen met behulp van de Digitale Academie de bevolking van Groningen digitaal vaardiger maken. Het project is een van de zeven projecten van het programma Werken aan Ontwikkeling van de Provincie Groningen en het Platform Regionale Arbeidsmarkt. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

De Digitale Academie gaat een bijdrage leveren aan de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. De Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen zien het belang van digitalisering en werken in de Digitale Academie samen aan het realiseren van deze maatschappelijke ambities.

Het opleidingsaanbod op het gebied van digitale vaardigheden is momenteel erg gefragmenteerd en is voor verschillende doelgroepen lastig te vinden. IT en digitalisering vervullen in veel sectoren een steeds belangrijkere rol. Daarom is de behoefte ontstaan aan een opleidingsaanbod voor burgers, werkenden en werkzoekenden die vanuit verschillende sectoren en op verschillende niveaus hun digitale vaardigheden kunnen bijspijkeren.

Digitale vaardigheden op alle niveaus

De goedkeuring door het bestuur van het Nationaal Programma Groningen maakt het mogelijk om bestaande opleidingen op het gebied van digitale vaardigheden samen te brengen. De Digitale Academie wordt een online platform waar alle digitaliseringsopleidingen die in Noord-Nederland worden aangeboden zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen deze opleidingen laagdrempelig worden gevonden en gevolgd. Het platform is voor inwoners van de provincie en stad Groningen zodat zij zich een leven lang digitaal kunnen blijven ontwikkelen. Iedereen, ongeacht voorkennis of opleidingsniveau, kan via het platform een passende opleiding digitale vaardigheden vinden.

Door: Nationale Onderwijsgids