Logo_umcg-logo-groningen

Ruim 600 biomedische studenten uit 59 verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Nobelprijswinnaar voor de chemie in 2008, Martin Chalfie, is één van de sprekers bij dit congres. Ook is er een live operatie te volgen vanuit de collegezaal. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen, zo meldt dit ziekenhuis.

ISCOMS wordt voor de 22ste keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in Europa. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren er hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Bekende sprekers tijdens het congres zijn drie internationale toponderzoekers. Zo geeft professor Martin Chalfie PhD een lezing geven over zijn baanbrekende onderzoek naar het groen fluorescent proteïne. Dit eiwit is mede door hem ontdekt en de biomedische doeleinden zijn eindeloos. Chad Bouton licht tijdens ISCOMS zijn uitvinding toe waardoor een jongen zijn verlamde arm weer kon bewegen door gebruik te maken van een hersenchip en een brace. Vanuit Nijmegen komt proffesor Carl Figdor PhD om de deelnemers meer te leren over de ontwikkelen op het gebied van immunotherapie tegen kanker.

Daarnaast is er voor de deelnemers van ISCOMS een live keizersnedeoperatie die te volgen is vanuit de collegezaal. Via een live-connectie zal communicatie mogelijk zijn, waardoor er tijdens de operatie ook vragen gesteld kunnen worden. Ook zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak. Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma. Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com. 

© Nationale Onderwijsgids