Logo_rijksuniversiteit_groningen_logo

De faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start op 13 april met de derde gratis online cursus 'Religion and Conflict'. Diverse vragen komen aan bod in de cursus, zoals is religie een steeds dominantere factor in internationale conflicten? De cursus is voor iedereen toegankelijk in binnen- en buitenland. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

Deelnemers leren in de cursus kritisch te kijken naar een van de meest urgente problemen van deze tijd: de verschillende rollen die religie speelt in conflictsituaties. Ook wordt geleerd hoe een religieus aangemerkt conflict kan worden bestudeerd in de bredere culturele en politieke context van het conflict. Doel van de cursus is laten zien dat religie niet onlosmakelijk verbonden is met geweld en niet als excuus kan worden gebruikt in conflictsituaties voor het uitvechten van sociale dan wel economische verschillen of politieke geschillen.

De cursus is gemaakt door drie docenten van de faculteit: Erin Wilson, politicoloog en directeur van het Centre for Religion, Conflict and the Public, Marjo Buitelaar, antropoloog en universitair hoofddocent hedendaagse Islam en Kim Knibbe, socioloog en coördinator van de masteropleiding Religion, Conflict and Globalisation. De cursus duurt zes weken en wordt in het Engels gegeven. Deelnemers die de cursus voltooien krijgen een certificaat. Meer informatie over de cursus en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website

© Nationale Onderwijsgids