Koning spreekt over conflict Laurentien met ministerie over toeslagenaffaire

“Slachtoffers van de toeslagenaffaire moeten gehoord en gecompenseerd worden voor al het leed dat hun is aangedaan.” Dat zei koning Willem-Alexander tegen de pers tijdens de zomerfotosessie. Daarmee reageert hij op het meningsverschil dat prinses Laurentien heeft met het ministerie van Financiën. De alternatieve methode voor het afhandelen van de toeslagenaffaire van de stichting van de prinses valt niet bij iedereen in goede aarde. Dat meldt RTL Nieuws. 

Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) wil graag de afhandeling van het toeslagenschandaal versnellen. Deze stichting is bedacht door prinses Laurentien. Ouders die schade hebben geleden worden door de stichting sneller en effectiever geholpen, maar het kost ook meer geld.

Compensatie gedupeerden toeslagenaffaire 

De compensatie voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire kent volgens het demissionaire kabinet nog veel problemen. Demissionair staatssecretaris Aukje de Vries vindt dan ook dat er nog een aantal aanpassingen gedaan moeten worden.

'Schandvlek voor de maatschappij' 

Koning Willem-Alexander vindt de toeslagenaffaire een ‘schandvlek voor de maatschappij’. Hij vindt het dan ook heel fijn dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor de gedupeerden. Verder wil hij er weinig over kwijt. “Voor de uitvoering van het schadeherstel is de minister uiteindelijk eindverantwoordelijke. De minister zal naar verschillende methodes kijken en uiteindelijk de beste beslissing maken over hoe het verder moet met het schadeherstel.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Gemmy Woud-Binnendijk