Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

De Onderwijsinspectie organiseert 15 april het Onderwijscongres. De inspectie nodigt iedereen die werkt in het onderwijs of onderwijs volgt uit om het congres bij te wonen in het ROC A12 in Ede.

De inspectie wil graag van iedereen die direct met het Nederlandse onderwijs te maken heeft zijn of haar mening horen over de kwaliteit van het huidige onderwijs. Aan het begin de dag ontvangen minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker ‘De Staat van het Onderwijs 2015’ uit handen van inspecteur-generaal Monique Vogelzang. Leraren en leerlingen bieden vervolgens ‘De Staat van de Leraar’ en ‘De Staat van de Leerling’ aan.

Daarna gaan leerlingen, studenten, leraren, schoolleiders, bestuurders, andere onderwijsprofessionals, beleidsmakers en inspecteurs met elkaar in gesprek over de belangrijkste onderwerpen uit de drie ‘Staten’ om te zoeken naar oplossingen voor knelpunten. Op de website van de onderwijsinspectie staan de zes thema's die daarbij aan bod komen. Deelnemers aan het congres kunnen zich voor twee thema's aanmelden.

Het congres vindt woensdag 15 april plaats vanaf 09.45 uur in het pand van ROC A12 in Ede. Om 16.00 uur wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier.

© Nationale Onderwijsgids