Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

In april vindt weer het jaarlijkse congres Management Kinderopvang van het gelijknamige vakblad plaats voor professionals in de kinderopvang. Tijdens het 13e jaarcongres staan actuele onderwerpen centraal zoals de pedagogische kwaliteit en het werken aan een sterkere bedrijfsvoering. Dit alles tegen de achtergrond van de veranderende wet- en regelgeving en de grote druk die bezuinigingen en vraaguitval op de sector uitoefenen. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor diverse praktijkgerichte workshops. Wie snel is, ontvangt een vroegboekkorting van 50,- euro. Dit meldt Management Kinderopvang.

Op het congres zullen enkele toonaangevende sprekers hun deskundige mening geven over prangende vraagstukken uit de branche. Zo zal professor Ruben Fukking, hoogleraar Kinderopvang aan de Universiteit van Amsterdam, een overzicht geven van de meest recente wetenschappelijke inzichten in het verbeteren van de pedagogische kwaliteit. Martin Flier, directeur Kinderopvang van het ministerie van Sociale Zaken, zal uitleggen wat er allemaal gaat veranderen in de wet- en regelgeving de komende twee jaar. En Constance Jacobsen, adviseur Brancheorganisatie Kinderopvang zal ingaan op het belang van zogenoemde 21st century skills en permanente bijscholing voor pedagogisch medewerkers.

Na het plenaire gedeelte kunnen de deelnemers in drie rondes kiezen voor workshops binnen de thema's verandermanagement, wet- en regelgeving, marketing, samenwerken en financieel. Het congres vindt plaats op 21 april in de ReeHorst te Ede. De kosten zijn 299,- euro per persoon (349,- euro bij een inschrijving per twee personen). Tot 16 maart geldt een vroegboekkorting van 50,- euro. Aanmelden kan via het inschrijfformulier of door een mail te sturen naar aanmeldingen.events@reedbusiness.nl. Voor vragen over het inschrijven kunt u bellen met 078 625 37 77.

© Nationale Onderwijsgids