Normal_huiswerk_studie_lezen_leren_leerling

Op 26 september organiseert het Kenniscentrum Begrijpend Lezen een conferentie voor onderwijsprofessionals uit het primair en voortgezet onderwijs. Het thema dit jaar is het begrijpend lezen als 21ste-eeuwse vaardigheid. Dit meldt de CED-Groep.

In de huidige maatschappij is het belangrijk dat kinderen kritisch leren denken en in staat zijn complexe informatie te verwerken en daarbij gebruik te maken van diverse media en techniek. Dit heeft ook gevolgen voor het het taal- en leesonderwijs aangeboden wordt. Op verzoek van het onderwijsveld organiseert het Kenniscentrum Begrijpend Lezen daarom een conferentie over het thema begrijpend lezen in relatie tot 21ste-eeuwse vaardigheden. Daarbij is er aandacht voor de beeldcultuur en mediagebruik, informatieverwerking, online lezen en kritisch denken.

De conferentie is bedoeld voor docenten, taalcoördinatoren en intern begeleiders uit het primair en voortgezet onderwijs. De conferentie vindt plaats op 26 september in Rotterdam. Meer informatie over het programma, kosten en inschrijving op www.cedgroep.nl/begrijpendlezen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids