Normal_download__1_
In Nederland zijn bijna 8000 rijscholen. De nieuwe onafhankelijke website rijscholenkiezer.nl helpt om uit dat enorme aanbod een goede rijschool te kiezen. Minister Schultz van Infrastructuur stelde de site in werking. Dit meldt de Rijksoverheid. 
 
De minister is blij met de Rijscholenkiezer: “Ik ondersteun dit initiatief van harte. Het helpt om de kwaliteit van de rijscholenbranche te verhogen. Er zijn bijna 8000 rijscholen en 15.000 rij-instructeurs in Nederland. Dat is veel en het is prima als er iets te kiezen valt. Maar de kwaliteit moet gewoon goed zijn; een rijbewijs is een toegangsbewijs voor het verkeer. Dat geeft verantwoordelijkheid, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen in het verkeer!”
 
De site is opgezet door Team Alert, samen met de branche-organisaties. Rijscholen kunnen zich gratis aansluiten bij de site. Alle 8000 scholen zijn er nu te vinden met standaard informatie, zoals de naam en het slagingspercentage. Rijscholen die zich aansluiten, kunnen zelf aanvullende informatie plaatsen. Bijvoorbeeld hoeveel auto’s en instructeurs er werken en wat de adresgegevens zijn.
 
Minister Schultz roept alle rijscholen op om zich aan te sluiten: “Maak jezelf zichtbaar op dé onafhankelijke rijscholenkiezer van Nederland. Laat zien dat je niets te verbergen hebt en dat je je met kwaliteit wilt onderscheiden.”
 
© Nationale Onderwijsgids