Scholen moeten extra maatregelen treffen bij heropening

Bij het heropenen van de scholen, wanneer dat dan ook moge zijn, moeten er voor de veiligheid extra maatregelen worden getroffen, zegt Patricia Bruijning, kinderarts en epidemioloog bij het UMC Utrecht. De situatie zal volgens haar bij het opnieuw openen van de scholen wel degelijk anders zijn dan voor de sluiting. Dit meldt BNR.

“Er zullen zeker meer maatregelen te zien zijn in de scholen na het heropenen”, vertelt Bruijning in de BNR podcast Topgast. “Daardoor zal de verspreiding van het virus minder kans krijgen, helemaal met de Britse variant van het virus. Die is besmettelijker bij iedereen, dus daar moet je rekening mee houden.”

De maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk op basisscholen wel anders zijn dan op middelbare scholen, aangezien bekend is dat het virus zich onder tieners sneller verspreidt dan onder jonge kinderen. Dit lijkt ook te gelden voor de Britse variant. Volgens Bruijning wordt er gedacht aan maatregelen zoals het beter ventileren van ruimtes, het hanteren van kleinere groepen en afstand houden.

Door: Nationale Onderwijsgids