Her en der zieke docenten door corona, in Stadskanaal is leerling besmet geraakt

In de media verschijnen af en toe berichten over coronabesmettingen op scholen. Zo zijn twee docenten in Amsterdam en één in Enschede besmet geraakt met het coronavirus. In Stadskanaal is een leerling ziek geworden door corona. De maatregelen die scholen nemen verschillen van elkaar.

Glanerbrug

Afgelopen zaterdag is een leerkracht van cbs Ouverture in grensdorp Glanerbrug bij Enschede positief getest op het coronavirus, Uit voorzorg blijven de drie basisscholen in het dorp gesloten: de schoolbesturen willen met de sluiting geen enkel risico nemen voor eventuele verdere verspreiding. Iedereen die met de docent in contact is geweest of die zelf milde klachten heeft, wordt getest.
 

Amsterdam

Ook in twee wijken in Amsterdam zijn twee docentes besmet geraakt met het coronavirus. Op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer is inmiddels contactonderzoek uitgevoerd door de GGD en daaruit bleek dat vooralsnog niemand van de leerlingen en docenten in thuisquarantaine hoeft, de school blijft dan ok gewoon open.
 
Ook de Fiep Westendorpschool blijft open. Na contactonderzoek is besloten dat twee andere leraren die nauw contact hebben gehad met de besmette leerkracht 14 dagen in quarantaine moeten. Vanwege het lerarentekort dat hierdoor is ontstaan, is het niet zeker dat alle leerlingen gewoon naar school kunnen.
 

Basisschoolleerling besmet met corona

Een leerling uit groep 5-6-7 op de openbare basisschool De Oleander in Stadskanaal is besmet met het coronavirus. In overleg met de GGD is besloten alleen deze klas thuis te laten blijven en thuisonderwijs te laten volgen tot ten minste 25 juni. De overige klassen mogen wel gewoon naar school.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids