Normal_efteling__roodkapje__bos

Gister werden twee sprookjesboeken aan basisschool Brede School Centrum in Brunssum overhandigd. Als waarnemend burgemeester van Brunssum en voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling ging Gerd Leers samen met Roodkapje op bezoek in Brunssum. In het schoolgebouw zijn twee basisscholen gehuisvest: de Opstap en de Trampoline. Tamara Dassen en Marjo Vankan, MT-leden van de scholen, mochten de sprookjesboeken in ontvangst nemen. Stichting Natuurpark de Efteling schenkt dit nieuwe sprookjesboek aan 10.000 basisscholen in Nederland en Vlaanderen om in de klas uit (voor) te lezen. Dit meldt de Efteling.

“Als hoeder van het sprookje vindt de Efteling het belangrijk dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen in contact komen en blijven met sprookjes. Ze behoren immers tot ons cultureel erfgoed”, aldus Gerd Leers. Eind volgende week moeten alle 10.000 sprookjesboeken bij de basisscholen zijn afgeleverd.
 

Stichting Natuurpark de Efteling

Aan de wieg van de Efteling staat Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1952 het Sprookjesbos opende. Het doel van de stichting: het verschaffen en in stand houden van voorzieningen op het gebied van recreatie en ontspanning en het bevorderen van toerisme. De stichting fungeert als hoeder van het sprookje en bewaker van het cultureel erfgoed. Hiervoor ontplooit zij regelmatig activiteiten.
 
In 2010 doneerde de stichting al een reusachtige uitgave van een Efteling-sprookjesboek aan deze basisscholen. Ook organiseerde de stichting in 2017 bijvoorbeeld de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’, om aandacht te vragen voor taal en fantasie.
 

Het sprookjesboek

Het nieuwe sprookjesboek is een kijk- en leesboek, met 30 sprookjes uit het Sprookjesbos en 8 verhalen over bekende Efteling-attracties die nog niet eerder zijn uitgebracht. Het boek is onder meer geïllustreerd door verschillende Efteling-ontwerpers die in de loop der jaren het werk van Anton Pieck en Ton van de Ven hebben overgenomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids