Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

Dit schooljaar wordt aan dertienduizend Nederlandse scholieren een fietshelm geschonken. Tijdens verkeerslessen op scholen door heel Nederland krijgen kinderen tussen zes en acht jaar een gratis helm. Dit meldt NU.nl.

Om het groeiende aantal verkeersslachtoffers op de fiets tegen te gaan, hebben de Edwin van der Sar Foundation en een project van de ANWB de actie mogelijk gemaakt. De Edwin van der Sar Foundation ondersteunt projecten voor mensen met hersenletsel. Edwin van der Sar, oprichter van de stichting, hoopt dat het aantal jonge kinderen met hoofd- en hersenletsel door het project vermindert. Hij verwacht dat kinderen gestimuleerd worden om een fietshelm te dragen door in de verkeerslessen van de ANWB over de fietshelm te praten. 
 
In 2017 kwamen 206 fietsers om het leven. Dat was het eerste jaar waarbij er meer slachtoffers op de fiets kwamen te overlijden dan in de auto. Ongeveer dertig procent van alle zwaargewonden liep hoofd- of hersenletsel op. De ANWB wil met dit onderzoek het gebruik van fietshelmen inzichtelijk maken.  

Door: Nationale Onderwijsgids