Normal_lunch__eten__kind__kinderen__lunchbox__overblijven__tussenschoolse_opvang

Scholen kunnen prima zelf regelen dat de lunch en de middagpauze gezond en gezellig is en blijft, volgens minister Slob van Onderwijs. Hij reageert hiermee op Kamervragen over een nieuwsitem van het Jeugdjournaal dat leerlingen met een continurooster maar een kwartier de tijd zouden hebben voor hun lunch. Slob vindt dit een zaak van de school en de ouders. Dit meldt VOS/ABB.

Op scholen met een continurooster blijven kinderen op school lunchen en zijn ze vroeg in de middag al vrij. Het Jeugdjournaal berichtte dat leerlingen niet blij zijn met de kortere middagpauzes. Ze krijgen hun eten niet op, eten minder en slaan het drinken over om op tijd klaar te zijn of houden eetwedstrijdjes. Reden voor Eppo Bruins (ChristenUnie) om Kamervragen te stellen.
 
Minister Slob zegt dat een school en ouders gezamenlijk besluiten tot een continurooster met de daarbij behorende consequenties. Ze moeten dan ook samen in gesprek over een “passende lengte van de middagpauze”.
 
Steeds meer basisscholen stappen over op het continurooster. Ouders vinden het makkelijker te combineren met hun werk en leraren merken dat leerlingen rustiger en geconcentreerder werken zonder de onderbreking van een langere middagpauze. Ook hebben docenten dan na schooltijd meer tijd voor overleg en voorbereiding.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids