Normal_lunch__eten__kind__kinderen__lunchbox__overblijven__tussenschoolse_opvang

Kinderen op een school met een continurooster vinden dat ze te weinig tijd krijgen voor de lunchpauze. Op de meeste scholen krijgen de leerlingen een kwartier om te eten en dan hebben ze nog een kwartier om buiten te spelen. Op scholen met een traditioneel rooster hebben kinderen minimaal een uur pauze en gaan ze dan vaak even naar huis. Dit meldt NOS.

Op scholen met een continurooster blijven kinderen op school lunchen en zijn ze vroeg in de middag al vrij. Nu blijken leerlingen niet blij met de kortere middagpauzes. Ze krijgen hun eten niet op, eten minder en slaan het drinken over om op tijd klaar te zijn of houden eetwedstrijdjes.

Het Voedingscentrum is niet blij met deze ontwikkeling. Heel snel eten is ongezond en je kunt er buikpijn van krijgen, aldus Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum. Kinderen die dan maar minder eten of drinken lopen het risico dat ze niet genoeg binnenkrijgen.

Steeds meer basisscholen stappen over op het continurooster. Ouders vinden het makkelijker te combineren met hun werk en leraren merken dat leerlingen rustiger en geconcentreerder werken zonder de onderbreking van een langere middagpauze. Ook hebben docenten dan na schooltijd meer tijd voor overleg en voorbereiding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids