Normal_internet__pc__muis__computer__ict

Een aantal scholen en schoolbesturen ontvangt in oktober het verzoek om mee te doen aan een onderzoek naar de uitvoering van het Bestuursakkoord PO. De PO-Raad en het ministerie van Onderwijs hebben dit akkoord in 2014 gesloten en in 2018 aangepast. Om inzicht te krijgen in de effecten van het bestuursakkoord, verricht Regioplan in opdracht van het ministerie en de PO-Raad een onderzoek onder schoolleiders en schoolbestuurders. Dit meldt het ministerie van Onderwijs.

Steekproef

Regioplan benadert hiervoor een steekproef van scholen en schoolbesturen met het verzoek om een beknopte internetenquête in te vullen over onderwerpen uit het bestuursakkoord. De inbreng van scholen en besturen is voor van groot belang. Met behulp van de informatie uit de onderwijspraktijk hoopt het ministerie scholen en besturen gerichter te kunnen ondersteunen om de gezamenlijke doelstellingen te realiseren

Antwoorden vergelijken

De resultaten van de enquête worden anoniem verwerkt. Na het invullen van de vragenlijst  kunnen de deelnemers een pdf met de ingevulde antwoorden downloaden. Na afronding van het onderzoek kunnen de deelnemers daarmee hun eigen antwoorden vergelijken met de algemene bevindingen uit de rapportage, die Regioplan naar alle deelnemers uit de steekproef zal opsturen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids