Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

VOS/ABB houdt in oktober van dit jaar drie regionale discussiebijeenkomsten over de samenwerkingsschool. De bijeenkomsten zijn gepland naar aanleiding van de wetswijziging over de samenwerking tussen openbaar en bijzonder onderwijs. Dat meldt VOS/ABB.

Met name in krimpgebieden is het onderwerp een belangrijk punt van discussie. Voor schoolbesturen is het namelijk een hele klus het onderwijs zo toekomstbestendig mogelijk te houden. Een van de mogelijkheden om daarin te slagen is fuseren met een ander schoolbestuur. VOS/ABB zet zich in op samenwerking met, waar mogelijk, behoud en versterking van het openbaar onderwijs. Tijdens de discussiebijeenkomsten wordt het publiek uitgenodigd om mee te praten hoe er aan dit streven kan worden voldaan.

Tijdens de drie bijeenkomsten komt onder meer de juridische positie van het openbaar onderwijs aan bod. Directeur Hans Teegelbeckers en jurist Ronald Bloemers (deskundige op het gebied van demografische krimp) vertegenwoordigen VOS/ABB. Ook hoofddocent Erik Renkema van de Hogeschool Windesheim in Zwolle zal aan het woord komen.  Hij zal spreken over zijn onderzoek naar identiteit en levensbeschouwelijk onderwijs van samenwerkingsscholen. De bijeenkomst wordt geleid door een externe gespreksleider. Wat er tijdens de drie bijeenkomsten naar voren komt, wordt vervolgens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van VOS/ABB in november van dit jaar.

De discussiebijeenkomsten vinden plaats woensdagmiddag. Elke middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Op 4 oktober aanstaande is de eerste bijeenkomst in Woerden, op het kantoor van VOS/ABB. Een week later, op 11 oktober, vindt een tweede sessie plaats op Hogeschool Windesheim in Zwolle. De laatste bijeenkomst wordt tot slot gehouden in MFA De Symfonie in Tilburg.

Alleen leden van VOS/ABB kunnen zich inschrijven voor een van de bijeenkomsten. Dat kan door een e-mail te sturen naar welkom@vosabb.nl, onder vermelding van ‘Discussiebijeenkomst samenwerkingsschool’ met daarbij de gewenste datum en locatie Veder dienen deelnemers hun naam en/of organisatie en functie, evenals  telefoonnummer door te geven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids