Aanmeldingen voor Islamitische basisschool stromen binnen

Groep 1 en 2 op de eerste Islamitische basisschool in Zeeland zitten zo goed als vol. De aanmeldingen stromen dus binnen. Na de zomervakantie gaat de school open. Het bestuur van Ikra (zoals de school gaat heten) ziet de komende jaren rooskleurig tegemoet. Dat meldt Omroep Zeeland. 

In 2019 deed SIPO de eerste aanvraag voor een islamitische basisschool in Vlissingen, maar die werd door de gemeenteraad afgewezen. Er zouden volgens de gemeenteraad te weinig kinderen komen. In 2021 veranderde het Rijk de wet. Het Rijk bepaalt nu, in plaats van de gemeenten, of en waar er een school voor primair onderwijs in de gemeente moet komen. 

Discussie 

De locatie van de school leverde ook weer veel discussie op. De andere scholen zagen nog een school erbij niet zitten. Daarom is het Ikra ook begonnen met de groepen 1 en 2. De andere scholen kunnen dan rekening houden met de afloop van het aantal leerlingen. 

Volledige school 

De oprichter van de school is zich ervan bewust dat er een bepaald beeld heerst van islamitische scholen. “Maar, dat beeld klopt niet. Islamitische scholen zijn elke keer onderwerp van de inspectie. Toch is ons onderwijs altijd goed geweest.” Mohamed Talbi, directeur van Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO), hoopt uiteindelijk dat er een volledige school komt met groep 1 tot en met groep 8. Over acht jaar moet de school dan minimaal 242 leerlingen hebben. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk