Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Het afgelopen halfjaar hebben opnieuw tientallen scholen in het primair onderwijs het vignet Gezonde School behaald. Zij laten zien op minimaal één thema structureel aan gezondheid te werken. Dit meldt de PO-Raad.

Het aantal scholen met het vignet Gezonde School steeg in 2017 al van 807 naar 876. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag uw school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.  Scholen moeten op minimaal één thema voldoen aan de vier Gezonde School-pijlers, namelijk gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid.
 
Scholen hebben de keuze uit acht thema’s waarin ze een vignet kunnen halen. Dat zijn voeding, bewegen en sport, roken en alcohol, welbevinden, relaties en seksualiteit, milieu en natuur, fysieke veiligheid en mediawijsheid. Een Gezonde School adviseur van een regionale ggd kan scholen op weg helpen bij de aanpak. Ook kunnen scholen één keer per jaar een ondersteuningsbudget aanvragen voor het volgende schooljaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids