Logo_gezonde_school

Vanaf deze week kunnen scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo zich inschrijven voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. De ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage, scholing en begeleiding en advies van een Gezonde School-adviseur van de GGD. Dit meldt Gezonde School.

Voor het schooljaar 2019/2020 kunnen 550 schoollocaties ondersteuning aanvragen. Deze ondersteuning bestaat uit een geldbedrag van 3.000 euro per school waarmee de taakuren vergoed kunnen worden van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moet de school een Gezonde School-coördinator hebben. De school kan er ook voor kiezen om het bedrag te gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School.
 
Naast de 3.000 euro krijgen scholen maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD. Hiervoor moet de school zelf contact opnemen met de Gezonde School-adviseur van de GGD in hun regio.
 
Inschrijving voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School is mogelijk tot en met donderdag 18 april. Meer informatie is te vinden via Gezondeschool.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids