Normal_ipad1

De stichting FutureNL wil dat basisscholen worden voorzien van mini-computers, zogenaamde micro:bits. Kinderen kunnen op die manier al spelend kennismaken met programmeren, een belangrijk onderdeel in het lesprogramma van scholen volgens Microsoft. FutureNL wil dat de computers in Nederland op duizend basisscholen komen. Dat meldt NOS.

Het plan van de micro:bits komt in navolging op het Verenigd Koninkrijk. Daar kregen basisscholen vorig jaar van de BBC de micro:bits tot hun beschikking. Om het plan in Nederland te laten slagen, heeft FutureNL vanaf vandaag een crowdfund-actie opgericht om het wenselijke bedrag van 750.000 euro bijelkaar te brengen.

De hoop is daarbij met name gevestigd op bedrijven. FutureNL hoopt dat zij een school adopteren voor 750 euro. Op die manier kan de school 30 mini-computers betalen en kan er lesmateriaal worden aangeschaft voor het project. In totaal is het de bedoeling dat 90.000 kinderen gebruik gaan maken van de micro:bits.

ABN Amro Foundation, Microsoft, TomTom en Salesforce hebben het initiatief inmiddels gesteund. Momenteel staat de teller op 130.000 euro. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids