Normal_duurzaamheid_groen_milieu_aarde_natuur

De beweegplaat van Cas en de Buurt&Zo app zijn uitgeroepen tot winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs 2017. Zij gaan samen met de SWKGroep met deze ideeën aan de slag om de wereld mooier en duurzamer te maken. Dit meldt SWKGroep.

De beweegplaat van Cas is de winnaar geworden in de leeftijdscategorie 4 tot 12 jaar. Door mensen op de plaat te laten bewegen, springen, dansen of lopen, wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen en daar omgezet in stroom. 
 
In de leeftijdscategorie van 18 jaar en ouder was de Buurt&Zo app de winnaar.  Deze app vervangt de kleurenkaart om zorgen en talenten van jongeren in kaart te brengen en is zowel voor jongeren als jongerenwerkers.
 
In januari 2016 is het Jaar van Techniek van start gegaan. Nog tot en met juli van 2017 loopt het project, dat als doel heeft om de aarde te beschermen. In het kader daarvan zocht de SWKGroep het beste innovatieve idee. Uit zeven finalisten heeft de jury de winnaars gekozen. Er waren in totaal 170 opgestuurde ideeën.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids