Normal_lodewijk__asscher

Werkstress raakt niet alleen volwassenen, maar ook hun kinderen. Ouders met een kort lontje of gestreste leerkrachten blijken voor veel kinderen een bekend verschijnsel. Samen met de Missing Chapter Foundation (MCF) heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarom de Raad van Kinderen gevraagd om mee te denken over oplossingen voor werkstress. Op maandag 14 november geeft minister Asscher tijdens een gesprek met deze kinderen in Den Haag het startsein voor de derde Week van de Werkstress. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onder leiding van MCF-oprichter prinses Laurentien van Oranje gaat de Raad van Kinderen, bestaand leerlingen van groep 7 van de Paschalisschool in Den Haag, in gesprek met de minister over werkstress. Afsluitend presenteren de kinderen gezamenlijk hun beste tips. Naast Asscher zijn tijdens de bijeenkomst ook vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en arbo-professionals aanwezig.

Een op de zeven werknemers heeft last van burn-out klachten. Werkstress is hiermee beroepsziekte nummer één. Werkstress kent vele oorzaken, maar er is veel dat werkgevers en werknemers kunnen doen om werkstress aan te pakken. Tijdens de Week van de Werkstress staan deze oplossingen centraal. Maandag worden nieuwe TNO-cijfers over werkstress gepubliceerd.

Tijdens de Week van de Werkstress organiseren meer dan honderd bedrijven door heel Nederland activiteiten om werkstress aan te pakken, werkplezier te verhogen en ziekteverzuim te verminderen. In veel organisaties zitten werknemers vanwege werkstress thuis of kunnen de werkdruk niet of nauwelijks aan. Heel Nederland wordt, onder andere via radiocommercials en social media, uitgenodigd om mee te denken over oplossingen tegen werkstress op www.checkjewerkstress.nl. Door in een vroeg stadium werkstress bespreekbaar te maken en na te denken over oplossingen, kan een burn-out worden voorkomen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids