Normal_tweede_kamer

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt op vrijdag 9 september en maandag 12 september hoorzittingen over burgerschapsvorming en diversiteit in het onderwijs. De commissie wil met deze hoorzittingen meer inzicht krijgen in het probleem van botsende waarden op en rond scholen en hoe maatschappelijke spanningen en sociale scheidslijnen in de samenleving de klas in komen. Dat meldt de Tweede Kamer.

Met de inzichten die de commissie in de hoorzittingen heeft opgedaan kan het probleem in kaart worden gebracht vanuit verschillende perspectieven en bekeken worden welke rol de overheid en de politiek daarin kunnen spelen. Met deze informatie zal de commissie in het najaar het debat met de minister van Onderwijs voeren over botsende waarden op en rond scholen vanuit het perspectief van de leerling, docent, school, ouders, bestuur en de zorgstructuur.

Over de twee dagen verdeeld, wordt een groot aantal deskundigen door de commissie gehoord in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer. Een delegatie uit de vaste commissie voert de gesprekken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids