Logo_techniektalent.nu__techniek

Basisschool St. Trudo in Helmond heeft de Techniek Trofee 2016 gewonnen. De basisschool geeft het beste voorbeeld van wetenschap en Techniek (W&T) op de basisschool, aldus de jury. Dit meldt TechniekTalent.nu.

Uit 86 inzendingen selecteerde de jury basisschool St. Trudo. De jury vond deze basisschool het beste omdat Wetenschap & Techniek in alle segmenten van het lesprogramma verankerd is, van kleuters tot en met achtstegroepers. Daarnaast inspireert de techniekcoördinator niet alleen leerkrachten van St. Trudo, maar ook van omringende scholen in het implementeren van wetenschap en techniek in het onderwijs. “Dat maakt van deze school een echte voorbeeldschool, die andere basisscholen in het hele land kan inspireren,” aldus de jury.
 
De Wethouder Luidensschool is de winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2016, met het meest inspirerende idee voor W&T in het basisonderwijs. De school heeft een 'Verwonderlab' gecreëerd, waar leerlingen uit alle klassen hun vragen kunnen onderzoeken. De jury: “Met het Verwonderlab krijgt W&T een prominente plaats binnen de school en binnen de wereld van de kinderen.”
 
Beide scholen hebben een cheque ter waarde van 2500 euro gekregen. Met dit geld kunnen zij hun W&T-onderwijs verder ontwikkelen.
 
De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Met deze prijs zetten zij basisscholen in de schijnwerpers die de talenten van hun leerlingen (willen) ontwikkelen met behulp van Wetenschap & Techniek- onderwijs.
 
© Nationale Onderwijsgids