Normal_kbw_2018

Hoe blijf je vrienden als één van jullie verhuist? En kan je samen met je vrienden veranderen in een tafel? Hoe wissel je geheime berichten uit met je beste vriend of vriendin? Leerkrachten zoeken het samen met hun leerlingen uit met de Aha!-vragengenerator. Speciaal voor de Kinderboekenweek 2018 ontwikkelde TechniekTalent.nu een aantal nieuwe wetenschap- en techniekvragen die helemaal passen bij het thema van dit jaar: 'Vriendschap - Kom erbij!'. Dit meldt TechniekTalent.nu.

 

Leerkrachten kunnen samen met de leerlingen elke dag aan de slag met een onderzoeksvraag over vriendschap die zijn te vinden op Ahaindeklas.nu. De Aha-vragengenerator is een praktische tool met inspirerende lesideeën voor Wetenschap & Techniek. Met deze tool gaan leerkracht en leerling tijdens een digibordles van slechts 15 minuten samen op zoek naar een antwoord op een slimme vraag. Hiermee beleven ze gegarandeerd een Aha!-moment.

Akke Visser, programmamanager primair onderwijs bij TechniekTalent.nu: “Met deze vragen kun je als leerkracht makkelijk inspelen op het thema van de Kinderboekenweek. Hoe leuk is het dat je op deze manier leerlingen laat nadenken over vriendschap en tegelijkertijd wetenschap- en techniekkennis overbrengt. De leerlingen zijn echt bij de ontrafeling van een themavraag betrokken. Ze leren op een laagdrempelige manier hoe ze een onderzoekje moeten opzetten.”

De Aha!-vragengenerator is geschikt voor de groepen 1 tot en met 8. Tot en met groep 5 is het handig als de vragen klassikaal behandeld worden. In de bovenbouw kunnen de proefjes ook zelfstandig worden uitgevoerd. Meteen aan de slag met het thema Vriendschap ga dan naar www.ahaindeklas.nu.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids