Normal_normal_copyright_stockfreeimages_huiswerk_studie_lezen_leren_leerling_jongentje

Jongens hebben het vaakst moeite met begrijpend lezen en spelling, terwijl meisjes zeggen meer moeite te hebben met rekenen. Dit blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau Kien onder 1050 kinderen heeft gehouden. 16 procent van de kinderen stelt niets op school moeilijk te vinden. Dat meldt NU.nl.

Gym, tekenen en rekenen vinden kinderen de leukste vakken op school, waarbij de voorkeur van zowel jongens als meisjes uitgaat naar gym. Meisjes vinden tekenen leuker dan jongens en de jongens vinden op hun beurt rekenen weer leuker dan de meisjes dat vinden.

Kien vroeg de kinderen naar hun schoolvakken en wat zij later willen worden. De beroepen dierenarts, onderwijzer of politieagent blijken erg populair. Maar ook danser, uitvinder en vlogger worden door de kinderen vaak genoemd. Bij de jongens blijkt voetballer een populair beroep te zijn. 22,6 procent van de meiden wil later graag juf worden. De meeste kinderen kiezen voor een bepaald beroep omdat het hen leuk lijkt. Ergens goed in zijn of omdat ze mensen of dieren kunnen helpen zijn ook genoemde redenen om een beroep te willen uitvoeren.

© Nationale Onderwijsgids