Normal_ambulanceauto

Diverse basisscholen in West-Brabant krijgen de komende tijd bezoek van een team ambulancemedewerkers. Het ambulancepersoneel geeft de leerlingen les over het werk dat ze doen en hoe 112 werkt. De pilot van het project Team Ambulance is bedacht door de Regionale Ambulance Voorziening van Brabant Midden-, West- en Noord en is uniek voor Nederland. Dit meldt BN DeStem.

In een ambulance vol opvallende stickers rijdt Team Ambulance in dit eerste proefjaar langs alle gemeenten in de regio West-Brabant en doet verschillende basisscholen aan. Zo doen de ambulancemedewerkers ervaring op met het ontwikkelde lesmateriaal. Vanaf 2017 wordt het project uitgebreid en kunnen basisscholen een promotieteam uitnodigen voor een les.

Tijdens het bezoek kunnen de leerlingen de ambulance van binnen bekijken en legt een medewerker uit wanneer je 112 moet bellen. Veel leerlingen weten wel dat je niet zomaar het alarmnummer mag bellen, maar wanneer dan wel is minder duidelijk. Bij een valpartij uit het klimrek is 112 bellen bijvoorbeeld wel nodig. “Want als iemand van het klimrek valt, weet je nooit of er in het hoofd iets is gebeurd”, legt Ingrid uit, een van de ambulancemedewerkers uit het team. Meer informatie over het project is te vinden op www.teamambulance.nl.

© Nationale Onderwijsgids