Na aanrijding stagiair maakt chefkok Bril eerst foto's voordat hij alarmnummer belt

Sterrenchef Nick Bril reed afgelopen januari een stagiair aan bij zijn restaurant in Antwerpen. Tegen de hulpdiensten heeft hij een lange tijd niets gezegd. De chefkok zou het alarmnummer pas gebeld hebben nadat een voorbijganger hem had gevraagd dat te doen. Dat was ongeveer tien minuten na de aanrijding. Dat meldt NU.nl.

Het AD heeft een reconstructie geplaatst van de nacht waarop stagiair Joe Claridge is aangereden en levensgevaarlijk gewond is geraakt. De Nederlandse chefkok heeft na de aanrijding eerst nog foto’s gemaakt van zijn stagiair. Pas na tien minuten belde hij, op aanraden van een hardloper, het alarmnummer.

Dronken stagiair 

Bril vertelde vervolgens aan de hulpdiensten dat de stagiair dronken was en achter zijn auto is gaan liggen. Hij vertelde er niet bij dat hij de man per ongelijk had aangereden. De hoofdverpleegkundige zegt tegen het AD dat ze anders hadden gehandeld als Bril meteen had verteld dat hij de man had aangereden. “Dan hadden we de stagiair niet meteen in de ambulance gelegd.”

Bericht naar de medewerkers van het restaurant 

Bril stuurde vlak nadat hij het alarmnummer had gebeld een bericht naar zijn werknemers. Daarin stond dat de stagiair niet meer terug zou komen. Op het moment van het ongeluk had Bril 1.67 promille alcohol in zijn bloed. Dat zijn minstens acht glazen alcohol.

Stagiair Claridge lag een tijd in coma en verloor door de aanrijding enkele organen. Ook zijn beide benen zijn geamputeerd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk