59-jarige man rent met bijl achter 9-jarige aan vanwege belletje trekken

De politie heeft zaterdagavond in Susteren (Limburg) een 59-jarige man aangehouden nadat hij een andere man bij een café verwond zou hebben met een bijl. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van De Limburger.

Het incident gebeurde rond 21.00 uur in de Marktstraat in Susteren, in de buurt van een eetcafé. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en ging ter plaatse. "Toen we daar aankwamen was er iemand met een kleine bijl. Hij is aangehouden." Het 55-jarige slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politiewoordvoerder was hij op dat moment aanspreekbaar.

Belletje trekken

Volgens De Limburger was de aanleiding voor het incident een 9-jarig jongetje dat belletje aan het trekken was in de straat. Een bewoner zou daar niet van gediend zijn geweest en zou het jongetje met een bijl hebben achtervolgd. Een bezoeker van het eetcafé wilde de man tegenhouden en werd toen aangevallen, aldus De Limburger.

Politieonderzoek

Dat de aanleiding voor het incident inderdaad een belletje trekkend jongetje was, kan de politie niet bevestigen. "Dat is het eerste wat daar werd gezegd, maar we moeten eerst precies uitzoeken wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld door camerabeelden uit te kijken."

Door: ANP