Normal_klas_les_leerlingen_kinderen_docent

Vanaf volgend schooljaar kunnen Twentse schoolbesturen gebruik maken van een gezamenlijke flexpool die Onderwijsbureau Twente op gaat richten. Directeur van het Onderwijsbureau, Leo Rondhuis, verwacht dat er zo'n 500 tot 1000 invallers in de flexpool komen. Dat meldt Tubantia. 

Veel basisscholen vrezen voor de gevolgen van de Wet werk en zekerheid die per 1 juli in wordt gevoerd. Door deze wet mogen invallers nog maar drie keer op een zelfde school invallen, waarna de school de invaller in dienst zou moeten nemen. Scholen vrezen dat er dan niet genoeg invallers meer zijn, waardoor scholen in de problemen kunnen komen als een docent ziek is.

Met de nieuwe flexpool wordt ervoor gezorgd dat een invaller nooit drie keer achter elkaar bij hetzelfde schoolbestuur aan de slag gaat. Hierdoor zouden de docenten gewoon invallers kunnen krijgen in bijvoorbeeld geval van ziekte. De verwachting van het Onderwijsbureau Twente is dat de circa vijftien schoolbesturen in Oost-Nederland, ruim honderd scholen, gebruik gaan maken van de diensten van het flexcentrum. 

© Nationale Onderwijsgids