Logo_index

(Novum) - De leerlingen van de basisscholen De Brinck en de Jan Bluyssenschool in Uden kunnen maandag niet in hun eigen scholen terecht, omdat die door een brand grotendeels zijn verwoest. De scholieren worden daarom de komende tijd verdeeld over vrijstaande lokalen van enkele andere scholen, aldus de gemeente Uden donderdag.

Op oudejaarsavond brak door onbekende oorzaak brand uit in De Brinck. De brand sloeg over naar de Jan Bluyssenschool. De zestig brandweerlieden konden het vuur maar moeilijk onder controle krijgen. Volgens een woordvoerder moest er een kraan aan te pas komen om het dak open te maken. Ook zorgde bevroren bluswater voor gladheid rondom het gebouw, wat het blussen er niet makkelijker op maakte. Pas om 05.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De schade door de brand is groot. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Tijdens de brand werden bewoners van veertig woningen uit een aangrenzend appartementencomplex geëvacueerd. Sommige inwoners vonden onderdak bij familie, anderen hebben de nacht doorgebracht in een hotel. De bewoners konden donderdagmorgen naar hun appartement teruggegaan, met uitzondering van één persoon. Die blijft nog een nacht in een hotel.